5 frågor till Anna Richert, grundaren av Facebookgruppen ”Elhojen”.

513

När och varför startade du ”Elhojen”?

– Jag startade gruppen ifrån mitt eget behov av att bolla elcykelfrågor. 2014 var det inte så många som hade elcykel och jag ville lära mig mer, träffa andra elcykelnördar och samla all kunskap på ett och samma ställe. Jag startade gruppen mest för skojs skull och är helt överväldigad över utvecklingen och engagemanget. Vi är 6 900 medlemmar idag!

Vilka frågor tas upp i gruppen?

– Det är allt möjligt men allt från val av cykel beroende på olika förutsättningar till tekniska frågor, tips och trix samt såklart vanliga sociala inlägg om hur kul det är att cykla elhoj.

Vilka vänder sig gruppen till?

– Alla som är intresserade av elcyklar utan kommersiella intressen.

Vilken fråga är vanligast?

– Den vanligaste frågan är val av elcykel, därefter frågor om skötsel och underhåll.

Vad är tjusningen med elcykel?

– Oj, det finns så många positiva saker. För min egen del är det att jag cyklar mer än vad jag hade gjort med en vanlig cykel. Att jag slipper trängas i tunnelbanan till jobbet varje dag. Att jag kommer ut på roliga utflykter och att jag vid plötsligt dåligt väder kan få extra skjuts med hjälp av elen så att jag kommer hem snabbt. Och att jag har valet att själv reglera hur mycket hjälp jag vill ha så ibland blir det lite mer träning och ibland lite mer assistans. Elhojen är min bästa investering någonsin.