5 frågor till Supermiljöbloggen

410
Bild: Björn Nordqvist

Hallå Beatrice Rindevall, skribent på Supermiljöbloggen!

  1. När och varför startade ”Supermiljöbloggen”?

–  Bloggen startades efter valet 2010 som en reaktion på att medierna bevakat miljöfrågor så dåligt under valrörelsen. Då var det några arga ungdomar som startade bloggen för att påverka både allmänhet och medier. Hos oss ska man kunna hålla sig uppdaterad och ta del av lättlästa artiklar om miljöfrågor. Det ska helst gå riktigt snabbt att läsa dem också. I dagsläget har vi tiotusentals läsare och på Facebook har vi drygt 30 000 följare.

  1. Vilka ämnen berör ni?

– Allt inom miljö och klimat egentligen. Frågorna som bloggen fokuserar på varierar lite beroende på skribenternas intresse och vad som är aktuellt just nu, men vi har nog tagit upp det mesta som rör miljö genom åren.

  1. Vilka arbetar med bloggen?

– Vi är ett gäng skribenter, webbutvecklare och styrelseledamöter som arbetar ideellt. Det är en mix av yrken: forskare, kommunikatörer, flera studenter och själv jobbar jag som omvärldsanalytiker för Östersjöstiftelsen BalticWaters2030. En härlig blandning, helt enkelt!

  1. Vilka ämnen engagerar mest?

– Kärnkraft är nog den frågan som ger mest diskussion, där finns det tydliga läger även inom gruppen som kallar sig miljöintresserade.

  1. Vilken är den mest udda diskussionen ni haft på bloggen?

– Bra fråga! Bland våra aprilskämt finns bland annat ”Planet B hittad!” och att DN startat en miljöredaktion. Det senare väckte stor besvikelse bland läsarna som först trott på skämtet. Sen finns vår flik ”dumheter” som tar upp många udda ämnen.

Fakta

Prisbelönad blogg

Supermiljöbloggen har belönats med flera fina priser bland andra ”Årets Almedalsblogg” och ”Bästa branschblogg”. Beatrice Rindevall fick också ta emot WWF:s pris ”Årets miljöhjälte 2015” av kungen för bloggens verksamhet.

Supermiljöbloggen finns även på Facebook, Instagram och Twitter.