Allt fler elmotorcyklar i trafik i Sverige

2776
För närvarande finns det 1 593 elmotorcyklar i landet. Antalet ökar och även antalet laddstationer. Foto: Tor Hammarbäck

Det är inte bara antalet elbilar och laddhybrider som ökar i Sverige. Ny statistik visar att även de eldrivna motorcyklarna bara blir fler och fler.

Nya siffror från Power Circle visar att det i februari 2019 fanns 74 705 laddbara fordon i trafik. 18 363 av dessa var elbilar och 51 840 var laddhybrider. Jämfört med ett år tillbaka finns det idag 54 procent fler laddbara fordon i trafik i Sverige.

Läs också: Elbilar för rookies – 10 frågor och svar

Utöver elbilar och laddhybrider finns det även ett växande antal elmotorcyklar med i statistiken. Sammanlagt finns för närvarande 1593 elmotorcyklar i landet. Det handlar både om mindre fyrhjuliga transportfordon och eldrivna motorcyklar. Som en jämförelse fanns det 277 stycken i slutet av 2015.

Laddstationer ökar

– Eldrift möjliggör nya typer av transport och mobilitetslösningar. Vi ser ett växande antal mindre arbetsfordon som i flera fall ersätter personbilen. Även tvåhjuliga motorcyklar övergår till eldrift när allt fler konsumenter upptäcker hur kul det är att köra på el, säger Alexandra Andersson, projektledare Power Circle.

De publika laddstationerna fortsätter också att öka. I dagsläget finns 7 817 publika laddpunkter i Sverige. Dessa är fördelade på 1 821 laddstationer varav 395 erbjuder snabbladdning.

Källa: Power Circle
Läs också: Allt du behöver veta om elcyklar