Månadens medarbetare Eva Malmgren
Månadens medarbetare Eva Malmgren.

En gång i tiden brann hon för basket och spelade på allsvensk nivå. I dag dribblar hon mest med kommunikationen och det digitala. Möt månadens medarbetare, Eva Malmgren, webbansvarig på Ellevios kommunikationsavdelning.

 

Berätta om din roll på Ellevio?

– Jag jobbar som webbansvarig på Ellevios kommunikationsavdelning sen drygt 3,5 år. Mina arbetsuppgifter är att förbättra och utveckla vår webbplats, ellevio.se. Jag ansvarar även för användarvänligheten och designen på vår externa webbplats. Förutom det agerar jag bollplank kring digitala frågor.

Hur hamnade du på Ellevio?

– Jag har jobbat med marknadsföring och webb ganska länge inom skadedjur, brandskydd, bolån, samt nischade försäkringar. Elbranschen var för mig ett okänt område men hållbarhet intresserade mig, därför sökte jag mig hit.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att jag lär mig mycket nytt varje dag och har många trevliga kollegor med stor kompetens och engagemang. Elektrifiering är spännande och inte minst Ellevios roll i samhället. Att få ”paketera” den informationen till något som alla förstår och ständigt ha ”kundglasögonen” på sig är spännande.

Förklara, hur arbetar ni med kundperspektivet?

– Många gånger går det ju att förklara skeenden med enklare ord eller fraser. Ibland kan man komplettera med ett visuellt berättande, till exempel en liten film eller animation. Och ibland kan det vara bra, i utbildningssyfte, att komplettera enklare förklaringar med ett fackord eller uttryck. I vårt fall har ju kunden ansvar för många viktiga beslut och då måste de veta vad de ansvarar för och vad det innebär. Förstår inte mottagaren kommunikationen blir det ju som att ”prata med en vägg”.

Vilka utmaningar har du i ditt arbete?

– Först och främst att alla vill synas på webben och då måste jag prioritera. Eftersom Ellevio har monopol på elnätet i sina områden har vi lite andra mål jämfört med rent kommersiella sajter. Hos oss handlar det mer om service, innehåll och tjänster. Kunderna ska kunna lösa sina ärenden digitalt istället för att ringa in. Det kräver ett annat webbtänk och är en utmaning i sig. Ytterligare en utmaning är att jag jobbar med en snabbrörlig kanal inom ett företag som normalt sett har lång horisont på det man jobbar med. Kortsiktigt för resten av företaget är flera månader, kortsiktigt för mig är veckor, dagar, ibland timmar.

Berätta vem Eva är privat?

– Jag bor i Uppsala med min sambo i ett nyinköpt hus. Just nu är det mycket inredning och fix hemma, vilket är skoj. Jag är en aktiv person som gillar att röra på mig, både träna och vara utomhus. Jag har tränat hela mitt liv och spelade basket i 20 år på allsvensk nivå men nu blir det annan typ av träning på gym och löpträning. Nu när det är vinter föredrar jag slalom men även ibland längdskidor. Andra intressen är att fotografera och att resa (lite sämre med den varan sen covid) men annars har jag besökt alla våra världsdelar. Favoritresmålen är Italien, Nya Zeeland och New York som jag varit i 11 gånger.

Till sist. Om du var energiminister – vad skulle du göra då?

– Se till att det ges bättre förutsättningar för energiomställningen. Jag skulle snabba på förståelsen för att agera hållbart och ta hand om den värld vi lever i.

Fakta:

Namn: Eva Malmgren

Ålder: 49 år

Yrke: Webbansvarig

Bor: Uppsala

LÄS ÄVEN: ”Jag känner att jag gör skillnad på riktigt – varje dag”

LÄS ÄVEN: ”Mitt jobb blir aldrig långtråkigt”

LÄS även: Petter planerar framtidens elnät