Eldrivna brädor surfar fram på elektrifieringsvågen

5610
En elektrisk surfbräda kan nå upp till 30 knop och går på litium-jon-batterier som låter dig surfa i 30–120 minuter beroende på inställning, din vikt och vilken bräda du väljer. Foto: Electrosurf.

Nya produkter som drivs med el avlöser varandra och nu har turen kommit till elektriska surfbrädor så kallade fliteboards.

Det var på Båtmässan i Stockholm 2019 som Electrosurfs elektriska surfbrädor visades upp. Den elektriska surfbrädan kan nå upp till 30 knop och går på litium-jon-batterier som låter dig surfa i 30–120 minuter beroende på inställning, din vikt och vilken bräda du väljer.

Läs också: Energisnåla Sea Bubbles – en bubblare inom eldrivet

Vind och vågor inget krav

Elektriska surfbrädor är en relativ ny produkt på surfmarknaden och lämpar sig extra bra för svenska lugna vatten då brädorna varken kräver vind eller vågor.

I surfbrädorna sitter ett litium-jon-batteripack kopplat till borstlösa motorer med en impeller som är placerad i bakdelen av surfbrädorna. Batteriet väger 12 kg och är lätt att byta ut. En laddning tar 120 minuter men batteriet når 80 procent redan efter 45 minuter.
Allt styrs med en trådlös handkontroll och ett dödmansgrepp finns på samtliga surfbrädor.

Enklaste brädan kommer att kosta runt 65 000 kronor. Men via Electrosurf kan man även hyra dem timvis.

Källa: båtguide.nu och Electrosurf.se