Elfordon hämtar stockholmares återbruk

1731
Ett elfordon med vagn, eller en elcykel eller en elfyrhjuling, hämtar dina prylar och kör dem till återbruket. Foto: Max Kahn.

Fram till den 21 juli testar Stockholms stad en miljövänlig hämtningstjänst. Har du hemelektronik, möbler eller annat som kan återanvändas eller återvinnas? Då kan du boka kostnadsfri transport av dessa.

Ett elfordon med vagn, antingen en elcykel eller en elfyrhjuling, hämtar dina prylar och kör dem till återbruket. Det är Stockholms stad tillsammans med Stockholms Vatten och Avfall som har utvecklat tjänsten. Detta inom ramen för EU-projektet Eccentric, vars syfte är att hitta hållbara transportlösningar.

Läs också: Elbilar för rookies – 10 frågor och svar

Mobilt återbruk

Stockholm Vatten och Avfall driver sedan tidigare Popup återbruk – ett mobilt återbruk som ställs upp på helgerna i inner- och ytterstaden. Popupen är två hus byggda i plåt som lätt kan flyttas. Platserna de ställs upp på är anpassade för gång- och cykeltrafik – allt för att stockholmarna ska kunna återvinna och återbruka utan att använda bil.

Det är till dessa mobila återbruksstationer som transporterna från hämtningstjänsten går. En del av sakerna kan andra sedan hämta på Popup återbruks fyndhörna. Först till kvarn gäller för transporthjälpen. För mer information, läs här om datum för Popup Återbruk
och var i Stockholm.

Källa: Stockholm.se och Stockholm Vatten och Avfall