Ellevio sponsrar musikläger i Dalarna

251
Ellevio har valt att samarbeta med Popkollo för att stödja deras arbete för en jämställd musikbransch och ett jämställt samhälle. Foto: Ellevio.

Ellevio är huvudsponsor åt föreningen Popkollo som i sommar arrangerar tre läger i Dalarna. Popkollo vill uppmuntra unga tjejer och transpersoner att syssla med musik.

– Deltagarna ska våga spela, tro på sin egen förmåga och känna att de har en naturlig plats i ett sammanhang, på scenen och i samhället, säger ordförande Rebecca Bergman.

För 16 år sedan samlades 19 deltagare i åldern 10–16 år i Hultsfred och spelade musik tillsammans under tio intensiva dagar. Lägret spred sig snabbt till flera ställen runtom i Sverige och numera är Popkollo en rikstäckande organisation. Fram till idag har 239 kollon för 4 163 deltagare gått av stapeln.

Se en film om Popkollo – Ellevios jämställdhetsinitiativ

Huvudverksamheten är läger men Popkollo ligger också bakom satsningar som Vem kan bli producent och Musik som mötesplats. Det förstnämnda är ett producentprogram för att förändra normerna i producentvärlden och Musik som mötesplats är ett Popkollo för nyanlända tjejer och transpersoner.

Tre läger i Dalarna

I sommar kommer Popkollo Dalarna att arrangera tre olika läger. Två av dem, ett dagkollo och ett producentkollo, kommer att hållas på Kulturhuset tio14 i Falun under vecka 26. Vecka 32 äger ett övernattningsläger rum på Sjöviks folkhögskola i Avesta.

– Målet är inte att bli så musikaliskt eller tekniskt bra som möjligt utan det handlar om att deltagarna ska ha roligt, våga spela, tro på sin egen förmåga och att de känner att de har en naturlig plats i ett sammanhang, på scenen och i samhället, säger Rebecca Bergman, ordförande för Popkollo Dalarna, i ett pressmeddelande.

För en jämställd musikbransch

Ellevio har valt att samarbeta med Popkollo för att stödja deras arbete för en jämställd musikbransch och ett jämställt samhälle. Ellevio vill speciellt stödja deras satsning på musikproducentutbildningen, som vill förändra normer kring teknik och teknikanvändande. Förhoppningen är att det långsiktigt kan leda till att fler kvinnor söker sig till tekniska yrken och branscher.

Läs också: Popkollo och Switch
Källa: Popkollo.se och dt.se