Energismarta tips på utställning i Skaraborg

191
Syftet med utställningen "Klimatklokt" är att guida husägare till de mest klimatkloka lösningarna. Foto: Slöjd & Byggnadsvård, Västarvet

Klimatklokt heter en ny utställning i Fornbyn bredvid Västergötlands museum i Skara. Utställningen bjuder bland annat på energismarta tips och pågår under hela maj.

”Klimatklokt! är en utställning som vägleder husägaren från klimatångest till koll på läget”, skriver Västergötlands museum i sitt pressmeddelande.

Alternativen är många och valen inte alltid lätta att ta när man ska spara energi och renovera sitt hus. Ska man byta fönster, satsa på solpaneler, isolera vinden…

Syftet med utställningen är att guida husägare till de mest klimatkloka lösningarna.

Läs också: Här är plåttaket med inbyggda solceller som du kan lägga själv

En djungel av val

Carina Carlsson, antikvarie på Slöjd och Byggnadsvård, har producerat utställningen.
– Det kan uppfattas som en djungel, det är svårt att veta vad som passar det egna huset bäst. Med den här utställningen vill vi guida husägaren till de mest klimatkloka lösningarna – de som på en och samma gång skonar miljön, den egna plånboken och husets karaktär, säger Carina i pressmeddelandet.

Innehållet i utställningen vänder sig till alla som äger bostadshus, och som intresserar sig för hur man kan göra skillnad för klimatet. Klimatklokt visas sedan i Fornbyn till och med Fönsterrenoveringens dag den 30 maj.

Mer info om utställningen