Fler laddstolpar till Ludvika kommun

341
Fler laddstationer i Ludvika. Betalar gör man antingen via en mobilapp eller med ett laddkort. Foto Jacob Holgersson, miljösamordnare Ludvika kommun.

Ludvika kommun har genomfört upphandling av laddlösningar för elbilar. Nu förbättrar kommunen möjligheten att ladda sin bil med flera nya laddpunkter.

Vid upphandlingen utsågs VB Energi till leverantör. De är återförsäljare av systemet InCharge och levererar kompletta laddlösningar som inkluderar smarta laddboxar, som bland annat håller reda på vem som tankar el och hur mycket el man tankar. Betalar gör man antingen via en mobilapp eller med ett laddkort som kan beställas från InCharge.

Både Ludvika kommun och VB Energi erbjuder idag möjlighet till laddning av elfordon via sina laddstolpar till en kostnad av 1,50 kronor per kilowattimme. De nya laddstolparna som kommer att sättas upp får samma taxa.

– Vi kommer att prioritera en genomtänkt spridning av laddmöjligheterna inom hela kommunen i denna etapp, säger kommunens Miljösamordnare, Jacob Holgersson till energinyheter.se.

I etappen är de planerade laddplatserna:

Grangärde torg, två laddpunkter
Centralt i Sunnansjö, två laddpunkter
Centralt i Fredriksberg, två laddpunkter
Nyhammars torg, två laddpunkter

I nästa etapp planeras bland annat en fortsatt utbyggnad i Grängesberg. I dag finns laddmöjligheteter utanför biblioteket men där vill man framöver ha fler laddplatser.

Källa: Energinyheter.se