Information vid strömavbrott

Vill ni få information om både oväntade och inplanerade strömavbrott? Vi meddelar både före och efter avbrottet. Här kan ni läsa om hur ni anmäler er och hur det fungerar.

Information via brevkort om planerade strömavbrott går ofta till huvudkontoret. Det innebär tyvärr att informationen om planerade strömavbrott inte alltid når rätt person i rätt tid.

Med avbrottsinformation om strömavbrott i mobilen får ni möjlighet att själva styra vilken anläggning ni vill få information om.

Så här funkar det

När vi får information om ett strömavbrott som berör den anläggning ni prenumererar på skickar vi ett sms och/eller mejl om att det inträffat ett strömavbrott. Vi informerar om strömavbrottet så snart vi kan. I informationen finns en länk där ni kan följa ärendet på vår avbrottskarta

När felet är åtgärdat får ni ytterligare ett meddelande om att strömavbrottet är löst och information om vad som orsakade det.

Ni blir upplysta om planerade strömavbrott minst fem dagar innan de inträffar. Vi skickar också en påminnelse dagen innan och meddelar er när avbrottet är klart.

mobil_kontor_840x420.png

Så här anmäler ni er

Anmäl om ni önskar få informationen via sms eller mejl. Det går att få information om flera anläggningar, exempelvis kan de ansvariga för en pumpstation, telemast eller förskola inom en kommun meddelas om just den anläggningen.

Kom ihåg att göra en anmälan för varje anläggning ni önskar information om.

Anmäl sms

  • Skicka ett sms med texten "Start" [kundnummer] [anläggnings-id]” till 71400, t ex ”Start KKKKKKK 735999AAAAAAAAAAAA” eller logga in på Energikonto
  • Gör en anmälan för varje anläggning som ni vill ha information om

Anmäl mejl

Tips

  • Sms innehåller endast anläggningsadressen, vill ni ha både anläggningsadress och anläggningstid i informationen behöver ni även en prenumeration via mejl.

Avanmäl sms

  • Besök Energikonto. Där ser ni en översikt över era anläggningar och prenumerationer. Markera vilken prenumeration ni vill avsluta.
  • Skicka ett sms med texten ”Stopp [anläggnings-id]” till 71400, t ex ”Stopp 735999AAAAAAAAAAAA”.
  • Om ni vill avsluta prenumerationer för alla anläggningar, skicka ”Stopp” i ett sms till 71400.

Avanmäl mejl

  • Besök Energikonto. Där finns en översikt över era anläggningar och prenumerationer. Markera vilken prenumeration ni vill avsluta.
  • Skicka ett mejl till stromavbrott@ellevio.se och ange kundnummer, anläggnings-id och de mejladresser ni vill avsluta prenumerationen för.

Driftsystemet känner av om ett fel har inträffat och skickar ut information till de som påverkas.

Om felet finns i lågspänningsnätet, behöver vi få in en felanmälan från en kund för att det ska registreras. I samband med det får ni information om strömavbrottet från oss.

Har ni fått meddelande om att avbrottet är fixat men saknar fortfarande ström? Då kan det skett ett fel som vi inte fått felanmälan om ännu. Kontakta oss gärna så att vi kan åtgärda det.

Har du strömavbrott?

På avbrottskartan kan du se information om planerade och oplanerade avbrott inom Ellevios elnätsområden. Här kan du även enkelt felsöka och anmäla avbrott.

Text uppdaterad: 8 december 2021

Hjälpte den här sidan dig?