Förvandla din fossilbil till en elbil – på en dag!

546
En modul placeras fram och två moduler monteras där bilens bensintank brukar sitta. Totalt väger bilens eldrivlina cirka 120 kilo och det ger en räckvidd på 180 kilometer. Bilden visar inte en omvandlad bil.

Del kanske låter otroligt men det är faktiskt sant. Ett franskt företag kan förvandla din fossilbil till en eldriven bil. Och det kostar inte en förmögenhet.

Att göra om klassiska fordon med förbränningsmotorer till elbilar är i sig inget nytt – men det brukar vanligtvis kosta hundratusentals kronor. Franska företaget Transition-One hävdar dock att de kan förvandla en bensin- eller dieselmotor i småbilar för en betydligt billigare prislapp, under 100 000 kronor.

Så här funkar det:

En del specialiserade skrotupplag säljer idag begagnade batterier från olika biltillverkare. Det är så det franska uppstartsföretaget skaffar sina batterier. I det här fallet handlar det om batterier som från början har suttit i bilar från en stor amerikansk elbilstillverkare. En modul placeras fram och två moduler monteras där bilens bensintank brukar sitta. Totalt väger bilens eldrivlina cirka 120 kilo och det ger en räckvidd på 180 kilometer. Uppstartsföretagets första prototyp var en fransk småbil från 2009.

I dagsläget stödjer företagets metod konverteringen av Renault Twingo II, Fiat 500, Citroën C1, Peugeot 107, Toyota Aygo samt Volkswagen Polo.

Källa: etc.se, nyteknik.se