”Jag ville ha ett jobb med tydlig samhällspåverkan”

658
Isbi Felix, nätstrateg på Ellevio, övervakar hur staden växer och tar fram effektprognoser. Foto Elevio

Som nätstrateg på regionnät Stockholm har Isbi Felix full koll på kundernas elanvändning. Hon övervakar hur staden växer och tar fram effektprognoser. Enligt Isbi är det roligaste men också mest utmanande med jobbet att hon kan påverka framtida investeringar.

Hej Isbi, berätta mer om din roll på Ellevio!

– Jag jobbar som nätstrateg på Regionnät Stockholm. I min roll ansvarar jag för att ta fram framtida effektprognoser för Stockholm. Jag övervakar hur staden växer och hur våra kunders elanvändning ser ut – både privatkunder och industrier.

– Just nu lägger jag in informationen i en modell för att automatisera framtida prognoser. Hittills är vi i början av uppdraget, men förhoppningen är att Ellevio kan ha användning av resultatet för att motverka kapacitetsbristen.

Hur kom det sig att du hamnade här?

– Efter att ha jobbat som konsult, leverantör och affärsstrateg började jag att landa i vad jag ville syssla med. Jag ville jobba med analyser och samtidigt ha en tydlig samhällspåverkan. Jag sökte och fick jobbet som nätanalytiker på Ellevio och därefter har jag anpassat min roll till behovet i företaget.

Vad är det roligaste och mest utmanande med ditt jobb?

– Det roligaste med mitt jobb är att jag kan se en tydlig påverkan i våra framtida investeringar – vilket samtidigt är utmanande eftersom många faktorer måste säkerhetsställas.

Är det något speciellt ögonblick eller händelse i ditt jobb som du minns extra väl?

– Jag fick en blomma som tack från en student jag handlett genom hennes ex-jobb. Som handledare fick jag med mig erfarenheten om att man genom uppmuntran och tillit kan komma långt.

Om du var energiminister för en dag – vad skulle du göra då?

– I en sits som energiminister skulle jag ge mer utrymme för företagen att investera i hållbar ny teknik. Jag skulle arbeta för en sund energianvändning. El behövs och kommer att behövas mer och mer i en digitaliserad värld – men genom en hållbar planering kan avtrycken på miljön minskas.

Namn: Isbi Felix
Ålder: 38
Bor: Sundbyberg
Yrke: Civilingenjör

Fler månadens medarbetare:

Amanda Lundin: ”Vårt jobb påverkar och gör stor nytta för människor”
Ibrahim Ahi: Vi påverkar framtidens hållbara energiförsörjning
Alice Lipkin: Från Istanbul till Karlstad