Jenny har fokus på teknik, kunder och bin

480

Hon tycker om känslan att veta att den teknik som huvudstaden ska ha i 40 år framåt tas fram just i hennes team. Hon gillar mötet mellan människa och teknik, men på fritiden är det skogen och bin som lockar. Möt månadens medarbetare, Jenny Evred, chef för nätutveckling i regionnätet i Stockholm.

Berätta om din roll på Ellevio?

– Jag är ansvarig för tre olika team, med en gemensam uppgift att bygga ett pålitligt nät. Ett nät som är tekniskt och ekonomiskt rustat för att möta samhällets efterfrågan på elektrifiering i en växande storstadsregion.

Hur hamnade du på Ellevio?

– Jag har arbetat tjugo år i branschen på flera av Sveriges stora elnätsbolag som Vattenfall Eldistribution, E.ON och Svenska kraftnät. Där arbetade jag med stora komplexa projekt som innefattade stationer och ledningar både i stadsmiljö och på landsbygd.

Jag har även ett förflutet i fordonsbranschen som också är inne i en spännande fas. Där låg mitt fokus på kundresan, elektrifieringen och digitaliseringen.

Anledningen att jag sökte mig till Ellevio var att jag ville arbeta mer med kundfokus. Det känns fantastiskt att ha fått möjlighet att kliva in som chef för den här gruppen.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att få möjlighet att lyfta, stötta och utveckla mina medarbetare, liksom förmånen att få kombinera teknik, ledarskap, strategiskt arbete med ett större kundfokus. Jag vill jobba långsiktigt där teknik möter människor och ha kul på jobbet samt utveckla vår tekniska kompetens.

Vad är det mest utmanande med ditt jobb?

– Stockholm är inne i en expansiv utvecklingsfas, där digitalisering och teknisk utveckling löper parallellt med en klimatomställning. Vårt elnät är ryggraden som kopplar ihop producenter och konsumenter av el. Det möjliggör mer förnybar elproduktion och skapar förutsättningar för nya klimatsmarta tjänster för våra kunder. Att hitta balansen mellan olika områden är något min grupp och jag jobbar med varje dag. Mitt motto är att ”det ska vara lätt att göra rätt”.

Hur arbetar ni nu under Corona?

– Vi arbetar hemifrån. Den sociala biten får vi genom incheckning/utcheckning på möten, digital fika- och AW, både med teamet och andra kollegor på företaget. Vi har också gående möten och skriver veckobrev.

Vad tycker du är viktigast för att du ska trivas på jobbet?

– Att veta att det vi gör bidrar till en hållbar framtid. Min drivkraft är att ständigt utveckla mig själv och mina medarbetare och jag vill gärna ta del av de idéer som finns i organisationen. Därför välkomnar jag alla med kreativa idéer att höra av sig till mig. Vi står inför en stor samhällsomställning där vi behöver vara snabba och effektiva i vårt arbete med att elektrifiera för att nå klimatmålen. Alla nya tankar och infallsvinklar hjälper oss framåt i elektrifieringsprocessen.

Vilken är den vanligaste frågan du får i ditt yrke?

– Kan jag få en teknikresurs? Går det att bygga här? Mina kollegor med teknisk expertis är högt efterfrågade i organisationen. Den teknik som staden ska leva med de kommande 40 åren tas fram i min grupp – det är en häftig känsla att gå till jobbet med.

Beskriv Ellevio som arbetsplats med tre ord?

– Trevliga medarbetare, tydlig samhällspåverkan, varierande arbetsuppgifter.

 Berätta vem Jenny är privat?

– Som person är jag engagerad och nyfiken på allt som innebär utveckling framåt för mig personligen, för mitt team och inte minst för samhället.

Jag bor med min älskade man och våra tre pojkar. Att skapa balans mellan arbete och fritid är en viktig framgångsfaktor för mig. Mitt sätt att få återhämtning under Corona-pandemin är att ta dagliga skogspromenader och hålla kontakten med familj och vänner.

Min dolda talang är att jag är bifadder. Varje vår hyr vi ett bisamhälle på 20 000 bin som vi tar hand om fram till honungslungningen. Det är ett konkret sätt att bidra till stadens biologiska mångfald och förstå hur bina gör nytta genom pollinering och honung i en växande stad. Dessutom är det roligt och gott. Ett tips för alla läsare som vill göra en insats är att  plantera blommor.

Till sist. Om du var energiminister – vad skulle du göra då?

– Jag skulle prioritera utvecklingen av en kraftigt ökad elektrifiering av vårt samhälle och se till att välja styrmedel som funkar långsiktigt.

Fakta

Namn: Jenny Evred

Ålder: 44 år

Yrke: Chef nätutveckling regionnät Stockholm

Bor: Sundbyberg utanför Stockholm

LÄS ÄVEN: Månadens medarbetare Patrik Forsberg

LÄS ÄVEN: Månadens medarbetare Petter Strandberg

LÄS ÄVEN: Månadens medarbetare Eva Malmgren