Kör Vätternrundan på elcykel!

614
Vätternrundan 2017. Foto: Petter Blomberg

Den 10 juni går ett helt nytt cykellopp av stapeln. Det är Vätternrundan som öppnar upp för elcyklar i ett lopp där både män och kvinnor kan tävla. Sträckan är 100 kilometer och tanken är att fler ska kunna dela upplevelsen kring loppet.

Visste du att Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel? Varje år lockar cykelveckan i Motala närmare 40 000 cyklister. Sedan tidigare finns, förutom Vätternrundan 300 km, även Halvvättern, Tjejvättern och MTB-Vättern. Nytt för i år är ett lite kortare lopp på 100 kilometer där både kvinnor och män kan vara med och tävla. Loppet kommer att gå av stapeln den 10 juni 2018, vilket är samma dag som Halvvättern.

– För män har Halvvättern varit det kortaste alternativet och vi har förstått att många gärna vill kunna välja en kortare utmaning. Därför lägger vi till det här loppet som ger alla en möjlighet att cykla 10 mil, säger Sven Montelius, arrangemangschef för Vätternrundan, i ett pressmeddelande.

Premiär för elcykel

En av ambitionerna med Vätternrundan är att minska tröskeln och få så många som möjligt att välja cykeln för både transporter och motion. Som ett led i detta, och som en stor nyhet för 2018, kan deltagarna i det nya loppet därför välja om de vill cykla med vanlig cykel eller elcykel.

–  Vi arrangörer måste tänka nytt och göra det vi kan för att fler ska cykla. Och ett sätt är förstås att göra våra lopp mer tillgängliga, så att fler kan hänga med och dela den här fantastiska upplevelsen, säger Gunilla Brynell-Johansson, Vätternrundans vd.

Fakta
Klassiska Vätternrundan genomförs i juni varje år. Över 23 000 cyklister är anmälda deltagare anländer från hela världen för att delta i detta unika långlopp som är en del av En Svensk Klassiker.

Källa: Vätternrundan