Lena, 65, cyklar 24 kilometer varje dag

2510
Lena Holmbom med sin elcykel. Foto: privat.
”Jag tycker att elcyklar är fantastiskt bra”

Att cykla till jobbet var Lenas knep för att få luft och motion i vardagen. Men sträckan på 24 kilometer kunde ibland kännas lite väl lång. Genom att byta till en elcykel går det nu både snabbt och smidigt att ta sig fram. 

Varför valde du att skaffa en elcykel?

– Jag har en ganska lång väg till arbetet då jag bor i Bromsten och jobbar som gymnasielärare i Liljeholmen. Det är 24 kilometer att cykla varje dag. Jag valde att köpa en elcykel och jag tycker att det är fantastiskt bra! Den motsvarar alla mina förväntningar – cyklingen går mycket snabbare och lättare.

Vad är det bästa med att ha en elcykel?

– Att det går fantastiskt lätt i uppförsbackar och när det är motvind. Sådant som normalt kan vara tungt när man cyklar. Jag kommer också fortare till jobbet och hem. Sedan är det ett plus att jag även kan använda den som en vanlig cykel.

Hur fungerar det med lås, batteri och laddning?

– Jag laddar batteriet varje kväll och har två lås på min cykel. Batteriet tar jag också in underdagen, så att det ska vara svårare att stjäla min fina cykel.