Månadens podd-tips: Elektrikerpodden

592
Foto: Mattz Birath

Hej Elektrikerpodden. Berätta vilka ni är?

– Jag heter Peter Fransson, är 35 år och har podden ihop med min kusin, Billy Fransson som är 29. Jag är elgrossist och Billy är auktoriserad elektriker och projektledare. Vi startade Elektrikerpodden eftersom vi ville göra vår bransch lite roligare och samtidigt sprida mer kunskap om den. Vi ville också att respekten för yrket skulle få sig en skjuts.

 Vänder ni er bara till elektriker?

– Nej, det är just det som är det roliga. Från början hade vi tänkt det men så upptäckte vi att vi även hade andra lyssnare. Vi har märkt att de som är elektriker lyssnar på varje avsnitt medan andra väljer avsnitt utifrån vilket ämne de är intresserade av. Och vi har ju väldigt många avsnitt att välja mellan.

Foto: Mattz Birath

Hur väljer ni ämnen?

– Vi utgår från ämnen vi själva är intresserade av. Via podden och sociala medier vill vi utbilda och informera elektriker om det som är relevant och prata om elektrikerns plats i elektrifieringen.

Vilket program har blivit mest lyssnat på?

– Det var avsnitt 10/21 med Håkan Svanström som är en känd hantverkare och youtuber.

 Finns det något avsnitt som ni speciellt vill tipsa Ellevios kunder om?

–  Ja avsnitt 16/21 som handlar om Elnätsbolagens utmaningar. Vår gäst är Henrik Bergström, Head of public Affairs på Ellevio som ger en intressant bild av utmaningarna.

Du kan även följa podden på Instagram och Facebook.