”Mitt jobb blir aldrig långtråkigt”

3170

Månadens medarbetare Teresa Manfred arbetar som Superanvändare, en titel hon ibland får frågor om av folk utanför branschen. Privat älskar hon god mat, har en hemlig källa och gillar att utmana sig själv, både i jobbet och hemma.

 

Berätta om din roll på Ellevio?

– Jag arbetar som Senior Superuser eller Superanvändare som det heter på svenska. Det är en titel som jag ibland får frågor om av folk utanför branschen. Man kan säga att jag är den förlängda armen till användarna som arbetar i våra system. Jag ger dem support och utbildar. När det blir fel i systemen analyserar jag, felrapporterar eller ger förslag på hur vi kan lösa det själva. Jag arbetar också med kravhantering av system, hjälper till vid olika projekt, designar systemtestfall och gör tester inför nya releaser.

Hur hamnade du på Ellevio?

– Innan jag hamnade i energibranschen på Lidingö Energi, hann jag både studera i London och arbeta på Millesgården. Lidingö Energi blev så småningom uppköpt av Birka Energi. Därefter ville jag göra någonting helt annat och började på ett skivförlag men kom tillbaka till energibranschen, till Fortum Distribution som sedan 2015 är Ellevio.

Vad är det bästa med ditt arbete?

– Att det aldrig blir långtråkigt. Att jag får vara med och påverka förändringar från smått till stort. Jag gillar också att hjälpa och stötta mina kollegor.

Vad är det mest utmanande med arbetet?

– Att jag måste utmana mig själv hela tiden genom att tänka annorlunda och från olika perspektiv. För mig är det väldigt viktigt att inte stagnera.

Berätta vem Teresa är privat?

Teresa Manfred vid den hemliga källan i skogen.

– Jag bor i ett radhus i Älta, utanför Stockholm, tillsammans med man och vuxen son. Vi bor några minuter från Nackareservatet där vi har tillgång till underbar natur. Vi brukar hämta vatten i en källa i skogen där några gånger i veckan vilket är otroligt avkopplande.

På fritiden läser jag mycket, tränar i skogen, pysslar i min trädgård. Måste även nämna att jag är en gourmet, något som jag också delar med resten av familjen. Mina vänner säger att jag är duktig på att laga mat men jag kommer oftast i skymundan då jag har två utbildade kockar i familjen som gärna vill glänsa.

– Jag gillar att utmana mig själv både på jobbet och hemma. Utmaningen nu är att hela familjen ska leva så hållbart som möjligt, det betyder att jag själv har köpstopp på kläder och onödiga prylar, dissar hel-och halvfabrikat och handlar mest ekologisk mat. Jag har också en egen liten odling i trädgården och köper naturlig hudvård från en liten gård i Småland.

Till sist. Om du var energiminister vad skulle du göra då?

– Jag skulle se till att boka upp möten med kunniga personer och prata om klimatförändringarna. Jag skulle initiera projekt om hur vi ska undvika koldioxidutsläpp och göra upp en långsiktig plan för att trygga elförsörjningen Sverige.

/FAKTA/

Ålder: 50 år

Yrke/titel: Senior Superuser

Bor: I radhus i Älta, utanför Stockholm

LÄS ÄVEN: