Molly och Janice gästar digitala sommarkollon

328
Ellevio har valt att samarbeta med Popkollo för att stödja deras arbete för en jämställd musikbransch och ett jämställt samhälle.

I och med Corona har många fått tänka nytt och ställa om. En som gjort det är vår samarbetspartner Popkollo, som i sommar arrangerar digitala sommarkollon. Tack vare stöd från Ellevio kommer de gästas av artisterna Molly Hammar och Janice.

Vi har pratat med Evelina, som är med och arrangerar kollo i Dalarna. Hon kommer bland annat hålla i den normkritiska workshopen Normstorm och en låtskrivarworkshop under kollot. Hon är en frilansande och studerande basist som skriver musik och spelar och sjunger i olika band.

Hur har det varit att planera ett digitalt kollo?

– Det har varit spännande och kreativt! Vi har behövt tänka utanför vad ett vanligt sommarkollo är och vilka delar som går att översätta till ett digitalt kollo. Kan en spela tillsammans när en inte är i samma rum? Kan en skriva låtar tillsammans över Skype/Zoom? Vad finns det för enkla program på datorer eller appar på telefoner som en kan spela in med? Kan en leka och hänga över Zoom istället och i så fall hur? Det är jättespännande att hitta på nya lösningar på kolloklassiker, och jag tror att vi kommer få ihop något jättebra, berättar Evelina.

Vad kan deltagarna förvänta sig?

– Ett annorlunda kollo, hemma hos sig själva! Fokus kommer ligga lite mer på vad som finns omkring oss, vad det finns för möjligheter eller verktyg som vi inte upptäckt hemma än, och umgås via program på datorn/telefonen. Workshops om låtskrivning och normkritik, hur en spelar in ljud i ens omgivning eller ens egen låt enkelt på program på datorn/telefon. Möjligheter att få kompisar både utspridda i landet men kanske också i samma stad! En behöver inte ha några förkunskaper, vi lär oss tillsammans där vi är, och kommer på nya sätt att musicera tillsammans! Vi ska göra allt för att få till ett grymt kollo trots att världen är lite upp och ner just nu.

I samarbete med Popkollos huvudsponsor Ellevio så gästar Molly Hammar kollot! Hur känns det?

– Det känns jätteroligt att Molly vill gästa oss! Ska bli jättespännande att höra om hennes resa, låtskrivande eller vad hon än väljer att prata om! Hon är en grym sångare mitt i den svenska musikbranschen och jag tror att hon kan tillföra mycket pepp och inspiration till våra deltagare – och oss ledare.

Popkollos digitala Sommarkollon hålls 14-18 juli, 20-23 juli samt 10-14 augusti. Molly Hammar gästar kollot i Dalarna och Janice är gäst på kollot i Göteborg. Läs mer här. 

Om Ellevios samarbete med Popkollo

Vi har valt att samarbeta med Popkollo för att stödja deras arbete för en jämställd musikbransch och ett jämställt samhälle. Vi vill speciellt stödja deras satsning på musikproducentutbildningen, som vill förändra normer kring teknik och teknikanvändande. Långsiktigt hoppas vi att detta kan leda till att fler tjejer och transpersoner söker sig till tekniska yrken och branscher. Läs mer om Ellevios sponsringssamarbeten.