Möt finalisterna i Startup 4 Climate

3251

Innovationstävlingen Startup 4 Climate startade i början av maj i år och har hittills resulterat i åtta nominerade företag med åtta nyskapande idéer som tydligt bidrar till utvecklingen av en hållbar planet. 1 oktober ska vinnaren eller vinnarna av prissumman 2 miljoner kronor utses. Här kan du se och läsa mer om finalisterna.

Blixt Tech
Blixt Tech är först i världen med att utveckla uppkopplade och intelligenta strömbrytare som ersätter de mekaniska brytarna som bostäder ofta har i sina elcentraler. Blixts smarta panel kan mäta, styra och optimera bostäders elanvändning i realtid.

LÄS MER.

Celcibus
Celcibus innovation möter det växande behovet av energilagring med en bränslecellskatalysator som inte kräver ädelmetaller som exempelvis platina. Innovationen är fri från konfliktmineraler, kan återvinnas enklare och ger en kostnadsbesparing på upp till 30 procent.

LÄS MER.

Elonroad
Elonroad har utvecklat smarta vägar med dynamisk el-laddning som kan nyttjas av alla typer av fordon, när de kör och när de står stilla.

LÄS MER.

Enjay
Enjays innovation Lepido är ett energiåtervinningsaggregat anpassat för restaurangventilation. Det ger en effekt på mellan 17 och 106 kWh vilket minskar de årliga utsläppen med cirka 34 ton CO₂ på restauranger som implementerat lösningen. Lepido är självrengörande vilket ger en ekonomisk besparing samtidigt som innovationen ger klimatnytta.

LÄS MER.

EVLedger
EVLedger ger begagnade batterier från exempelvis elbilar och mobiltelefoner nytt liv genom att bygga in dem i nya, intelligenta energilagringssystem.

LÄS MER.

Rebase Energy 
Enertopian är världens första och enda plattform för innovatörer och utvecklare inom energiområdet och stödjer utveckling av smarta nät, styrsystem och elhandel och tar även in väderdata och marknadsinformation. Lite som Tink för energi.

LÄS MER.

Peafowl Solar Power
Peafowl har utvecklat en helt transparent solcell som skrivs ut och integreras diskret i befintliga byggnader.

LÄS MER.

Tvinn
Tvinn Nebula är en molnbaserad energihanteringsplattform som optimerar användning och produktion av el samtidigt som den kontrollerar laddning och urladdning av energilagring.

LÄS MER.