Nu kan förskolor och skolor hyra solceller

760
Med förnybar energi från solceller bidrar man till ett bättre klimat då elproduktion från solceller inte ger några koldioxidutsläpp i drift.

Det har kommit ett alternativ till privat ägande av solceller. Nu kan privata förskolor och skolor istället hyra en solcellsanläggning. Leasingavtalet innebär att skolorna bara betalar för den el som produceras.

Företaget som tillhandahåller leasingen tar hand om projektering, bygglovsansökan, montering, energiberäkning, service och eventuella reparationer. I leasingavtalet ingår även att den överproduktion av energi som produceras under sommarhalvåret lagras och skolan kan använda den lagrade elen under nätter och vintertid när solcellerna producerar mindre el. Skolorna har även möjlighet att under avtalstidens gång köpa ut solcellsanläggningen.

Läs också: Tema Solceller: Massor av matnyttig information

Vill sprida fördelarna till yngre

– Vi vet att många skolor har begränsade resurser, samtidigt tycker vi att det är väldigt viktigt att sprida nödvändigheten och fördelarna av att använda förnybar energi till den yngre generationen, säger Mikael Bergbom, vd på Friendly Power, som står bakom initiativet, i ett pressmeddelande.

Läs också: ”Det är aldrig försent att bidra till framtidens miljö”

Med förnybar energi från solceller bidrar man till ett bättre klimat då elproduktion från solceller inte ger några koldioxidutsläpp i drift.

I dagsläget erbjuder företaget uthyrning bara till privata förskolor och skolor men även andra kundgrupper kan bli aktuella framöver, säger Mikael Bergbom i pressmeddelandet.

Läs mer: Stor ökning för nätanslutna solcellsanläggningar
Klimatmart skola nominerad till Årets bygge 2019
Mats på Ekerö har gjort klipp på solceller

Källa: Mynewsdesk.com