Ny app erbjuder renodlad eltaxi-tjänst

774
Ny app erbjuder eltaxi
Med WeRides nya app kan företag och privatpersoner boka både eltaxibilar och/eller utsläppsfria budtransporter.

Nu finns Sveriges första taxitjänst där utbudet endast består av elbilar. Tjänsten riktar sig till både företag och privatpersoner, som genom att välja fossilfria resor vill bidra till en hållbar utveckling.

Visste du att det varje år sker 65 miljoner taxiresor i Sverige? Detta enligt den nationella resvaneundersökningen (RVU Sverige). En majoritet av dessa resor sker med bilar som drivs av fossila bränslen, som i sin tur släpper ut miljö- och hälsofarliga avgaser.

LÄS OCKSÅ: Elbilar mest lönsamma i taxiverksamhet

Detta är något som det Stockholmsbaserade företaget WeRide vill göra ändring på. Därför har de lanserat Sveriges första taxibilstjänst där alla bilar drivs av el. Med WeRides nya app kan företag och privatpersoner boka både eltaxibilar och/eller utsläppsfria budtransporter.

– Alla tekniska lösningar och förutsättningar för utsläppsfria transporter finns idag. Det som saknas är implementeringen och där behövs det nya aktörer som gör tjänsten tillgänglig för användarna. WeRide gör det möjligt för både individer och företag att aktivt kunna bidra till omställningen från utsläppsintensiva bilar till utsläppsfria och rena elbilar, säger Oskar Carlsson, operativ chef på WeRide.

LÄS OCKSÅ: Så får du ditt elbilsbatteri att hålla längre

Samarbete med initiativet Nollzon

WeRide samarbetar även med det ideella initiativet Nollzon, som verkar för renare och tystare taxiresor i städer runtom i landet. Samarbetet med WeRide innebär att företag, hotell, restauranger, turistattraktioner samt bostadsrättsföreningar anslutna till Nollzon, får tillgång till ytterligare 20 eltaxibilar i Stockholmsområdet.

– Det allt större antalet miljömedvetna resenärer som aktivt väljer en klimatsmartare resa, med tåg istället för flyg, ges nu större möjlighet att fortsätta sin fossilfria resa med eltaxi, säger Gordon Strömfelt, projektledare för Nollzon, till Byggastockholm.se.

Antalet elbilar i trafik hos WeRide är än så länge relativt få, men företaget hoppas att under 2020 kunna erbjuda fossilfri transport till betydligt fler resenärer än idag.

Källa: Mynewsdesk och Byggastockholm.se