Snabbladdare på plats i Delsbo och Ängebo

586
Snabbladdarna är resultatet av ett samarbete mellan Hudiksvalls kommun, Delsbo byaråd och Ängebo Folkets Hus-förening. Bilden visar en snabbladdningsstation, Charge & Drive. Foto: Fortum

Med en stark ökning av elbilar kommer också ett behov av att kunna ladda sin elbil på ett enkelt och smidigt sätt. Nu kan boende och andra förbipasserande ta hjälp av två nya snabbladdare – en i Delsbo och en i Ängebo utanför Hudiksvall.

35 procent av de som är tveksamma till ett elbilsköp anger ”osäkerhet kring laddningsmöjligheter” som en viktig anledning. Detta enligt en tidigare undersökning som Novus genomfört.

Som ett led i den ökade efterfrågan har därför två nya snabbladdare installerats och driftsatts i Delsbo och Ängebo utanför Hudiksvall. Snabbladdarna är resultatet av ett samarbete mellan Hudiksvalls kommun, Delsbo byaråd och Ängebo Folkets Hus-förening. Bakom själva laddinfrastrukturen står Fortum Charge & Drive.

Vi är glada och stolta över att få vara med och verka för att infrastukturen med snabbladdare för elbilar byggs ut även i Dellenbygden, säger Mats Svensson, ordförande i Delsbo byaråd.

Mats Svensson ser gärna att elbil blir ett alternativ, även för de som pendlar in till Hudiksvall. Han hoppas också att snabbladdarna ska underlätta för turismen. Tanken är att bygga en rastplats för exempelvis fjällturisterna vid väg 84 i centrala Delsbo.

Källa: Helahalsingland.se, news.cision.com