”Vi påverkar framtidens hållbara energiförsörjning”

572
– Ellevio påverkar och har betydelse för framtidens hållbara energiförsörjning, säger Ibrahim Ahi, produktionsledare på Ellevio. Foto: Ellevio.

Ibrahim Ahi trivs med rollen som produktionsledare på Lokalnät Stockholm. Mycket tack vare alla positiva reaktioner som kommer från både kunder och samhälle.

– Ellevio påverkar och har betydelse för framtidens hållbara energiförsörjning, säger Ibrahim.

Berätta mer om din roll på Ellevio!

– Som produktionsledare på Lokalnät Stockholm ansvarar jag för samordningen av Ellevios investeringsprojekt under genomförandet. I rollen koordinerar jag Ellevios projektledare som är vårt ansikte mot de entreprenörer som bygger elnätet. Det viktigaste i rollen är att skapa ett säkert och bra samarbete mellan Ellevio, våra entreprenörer och alla de parter som är berörda av vår verksamhet.

Hur kom det sig att du hamnade här?

– Efter att ha provat både olika yrken och arbetsplatser fastnade jag för Ellevio. Det är spännande att jobba i ett företag med fokus på säkerhet och miljö. Ellevio påverkar och har betydelse för framtidens hållbara energiförsörjning – både till företag och privatpersoner.

Vad är det bästa/mest utmanande/roligaste med ditt jobb?

– De positiva reaktionerna som kommer från kunder och samhälle. Vi erbjuder en produkt som alla kan relatera till och som förväntas fungera dygnets alla timmar, året om. Det mest utmanande är att skapa förståelse för att många av våra ombyggnationer kräver ingrepp i närmiljö som kan påverka framkomlighet på gator och torg i vardagen.

Vilken är den konstigaste fråga/arbetsuppgift du någonsin har fått?

– Den konstigaste frågan jag fått var på arbetsintervjun när min blivande chef frågade ”Hur fort en elektron rör sig i en likströmsledare”. En klurig fråga som gav mig tillfälle att briljera med mina tekniska kunskaper.

Om du var energiminister för en dag – vad skulle du göra då?

– Jag skulle införa ett nytt obligatoriskt ämne i skolan så att alla barn redan från tidig ålder fick möjlighet till bättre kunskaper i energi och miljö.

Namn: Ibrahim Ahi
Ålder: 34
Bor: Stockholm
Yrke: Produktionsledare

Några tidigare ”Månadens medarbetare”
Jasmina Insanic: ”Att byta yrke var mitt livs bästa val!”
Philip Filo: ”Jag skulle satsa pengar och forskning på utveckling av vågenergi”
Alice Ekstrand:”Kombinationen av teknik och kommunikation passar mig perfekt!”