Ellevios rekryteringsprocess

Är du nyfiken på Ellevio och vill bli vår kollega? Eller har du redan sökt ett av våra lediga jobb? Kul, då kanske du undrar över vad som händer härnäst! Här kan du läsa mer om vår rekryteringsprocess.

På Ellevio jobbar vi med kompetensbaserad rekrytering vilket innebär att vi använder ett enhetligt och strukturerat arbetssätt genom hela rekryteringsprocessen. Fokus ligger på de kompetenser som krävs i den aktuella tjänsten och att rätt kompetens rekryteras i förhållande till verksamhetens behov idag och i framtiden. Genom att använda oss av denna metod kan vi säkerställa en mer effektiv, rättvis och inkluderande rekryteringsprocess då vi ger alla kandidater samma förutsättningar.

  1. Har du hittat ett ledigt jobb som du är intresserad av skickar du in din ansökan till oss via lediga jobb på karriärsidan. Efter inskickad ansökan kommer du få ett automatiskt bekräftelsemejl på att vi har mottagit din ansökan. Har du inte fått något bekräftelsemejl? Dubbelkolla skräpposten.
  2. Vi går igenom ansökningarna löpande. Ser vi att din profil matchar vår kravprofil kommer vi att kontakta dig, via mejl eller telefon, för att boka in en första intervju. Är du inte en av de som gått vidare återkopplar vi till dig via mejl, vårt mål är att ge återkoppling inom ett par veckor.
  3. Intervjun blir oftast bäst om du kommer förberedd, då brukar det vara lättare att slappna av och vara dig själv! Läs på om Ellevio innan, kolla gärna in våra värderingar och förmåner. Intervjun brukar ta cirka en timme och oftast är det rekryterande chef du möter men det kan också vara en rekryterare eller medarbetare. Ibland sker intervjun fysiskt på vårt kontor och ibland på Teams. Den kompetensbaserade intervjun innebär att samtliga sökande möter samma upplägg och struktur med ett antal förutbestämda frågor där vi efterfrågar exempel på hur man agerat i olika situationer tidigare i arbetslivet.
  4. För vissa av våra roller använder vi oss av tester. I de fall vi utför tester är det personlighets- och logiktester. Du kommer att få information vid det första intervjutillfället om det ingår tester i just din rekryteringsprocess.
  5. Är du en av de som matchar vår kravprofil bäst kommer du att bli kallad till en andra intervju med den rekryterande chefens chef.
  6. Referenstagning och bakgrundskontroll är vanligtvis sista steget. Referenstagningen görs digitalt via Refapp. Vi brukar vilja kontakta två till tre referenser, oftast en chef och en kollega. Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Om tjänsten är säkerhetsklassad genomförs även en säkerhetsintervju.
  7. Hurra – vi har hittat rätt från båda håll! Vi kontaktar dig för att gå igenom våra villkor och vårt erbjudande. Därefter får du ett avtal att signera digitalt. När det är klart är du en del av Ellevio och med på vår resa mot en ljus och hållbar framtid!
    Om du inte fick jobbet får du återkoppling från oss. Vi har ett högt söktryck på våra tjänster och har därför begränsad möjlighet att ge personlig feedback. Återkopplingen sker via mejl eller telefon, men har du varit på intervju hos oss försöker vi alltid ge muntlig återkoppling via telefon.
  8. Välkommen till din första arbetsdag på Ellevio!

Information från: Ellevio AB, 

sidan uppdaterad 8 april 2024

Hjälpte den här sidan dig?

Läs mer