Johan Lindehag utsedd till årets VD

Pressmeddelanden

Igår kväll korades Ellevios VD Johan Lindehag till årets VD inom Employer Branding, en årlig utmärkelse som delas ut av Universum med följande motivering:

”Med fokus på en inkluderande arbetsmiljö har denna VD lagt grunden för det som skapar en attraktiv arbetsgivare – en plats där alla, oavsett bakgrund kan trivas och prestera. Genom att sen aktivt kommunicera företagets samhällsnytta internt och externt har den interna stoltheten ökats och den externa attraktiviteten kommit som en naturligt följd. Denne VD:s fokus på rätt saker och ett inifrån ut-perspektiv skapar ett vinnande koncept som håller i längden.”

- Det känns otroligt glädjande att allt vårt arbete med att bygga en inkluderande och kommunikativ arbetsplats ger resultat. En arbetsplats där kulturen präglas av öppenhet, transparens och välvilja samtidigt som man jobbar med verklig förändring, det är svårslaget, säger Johan Lindehag.

Under året som gått har Ellevio nått flera viktiga milstolpar, ett direkt resultat av arbetet med en öppen och inkluderande företagskultur. Andelen kvinnliga medarbetare nådde under våren 40 procent och har två gånger klassats som den mest attraktiva arbetsgivaren bland högskoleingenjörer. 2023 vann Ellevio utmärkelsen ”Årets karriärföretag”, och klättrade för första gången någonsin upp på listan över de hundra mest attraktiva arbetsgivarna bland studenter.

Arbetet med att skapa en miljö med en inkluderande kultur är viktigt, men precis lika viktigt är att anställda tror på den förändring de jobbar med.

- Oavsett om du är ingenjör, kommunikatör eller jobbar inom kundtjänsten så ska du känna att du en viktig kugge i att elektrifiera Sverige. När våra anställda bär med sig den känslan i sitt jobb, ja, då tror jag också att vi blir bättre som företag. Det märks att de anställda på Ellevio också tror på den förändring de är med och bygger, säger Johan Lindehag.

KONTAKT

Elina Jansson, pressekreterare Ellevio
070 929 96 23
elina.jansson@ellevio.se


 

Sidan uppdaterad 7 juni 2024

Hjälpte den här sidan dig?