Så kan du påverka din elkostnad

Energisituationen i Sverige och Europa är ansträngd. Priserna på el är höga och kan stiga ännu mer. Här får du svar på vanliga frågor, och tips och råd om hur du själv kan påverka din elkostnad.

Få tips och råd

Så fungerar det nya högkostnadsskyddet för höga elpriser

Nu har regeringen och Svenska kraftnät gett mer detaljer om utformningen av högkostnadsskyddet för höga elpriser, även kallat elprisstödet eller elpriskompensationen.

Läs mer

Logga in på nya Mina sidor

Har du upptäckt vår nya version av Mina sidor? Här kan du följa din elanvändning, se dina fakturor och mycket mer. Välkommen in!

Logga in

Ska du flytta?

Du kan själv enkelt fixa flytten via vår digitala tjänst. Oavsett var du bor behöver du ett elnätsavtal för att få el hemma.

Gör din flyttanmälan här!

Dags för elmätarbyte?

Just nu byter vi elmätare hos alla våra kunder. För att elmätarbytet ska gå så smidigt som möjligt finns det vissa saker du behöver ha koll på.

Vad betyder elmätarbytet för dig?

Få bättre koll på din elanvändning!

Att hålla koll på sin elanvändning är smart, både för ekonomin och för klimatet. Därför har vi skapat vår Ellevio-app med en mängd smarta funktioner.

Ellevio-appen

Varje dag, året om förbättrar och moderniserar vi vårt elnät.

Läs vad vi gör där du bor

Vill du elektrifiera Sverige?

Lockas du av en spännande och utmanande vardag? Då är Ellevio arbetsplatsen för dig! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?